Sängliggande dag 3

Imorse vaknade jag med 39,7 graders feber. Nästan 40 graders feber?? Jag har en otrolig intuition när det kommer till mitt eget sjukdomstillstånd, jag kan veta en dag eller en vecka innan att japp jag kommer bli sjuk imorgon, nästa vecka, i eftermiddag. Pessimistiskt? Dumt? Kanske den inställningen som triggar sjukdomen? Ja säkert, men den här gången ville jag inte bli sjuk, alltså ville verkligen inte bli sjuk. Jag har liksom inte tid att bli sjuk nu! är ju något som vanliga upptagna jag har sagt för att jag har massa prov eller kalender fylld på bredden och på längden men nej, den här gången har jag inte så mycket inbokat/viktig som jag inte hinner med. Vad jag snarare känner är att JAG HINNER INTE MED. Det går för fort nu, allt går för fort. Jag menar nu är det februari och exakt 4 månader kvar, nu är det 10 februari och exakt 121 dagar kvar. Och här ligger jag och är sjuk!!! Här ligger jag och är sjuk istället för att typ va i skolan, göra gymnasiearbetet, fika, göra vanliga efter-skolan-grejer som jag bara kommer kunna göra i 4 månader till, i 121 dagar till och det skrämmer mig så mycket! Vad kom den här rädslan ifrån? Att jag fick min mössa? Att jag inte bryr mig om skolan längre? För haha nej, det är ju som sista veckan på sommarlovet när det enda som känns i kroppen är saknaden efter skolan och NEJ det är ju inte själva skolan, det är ju sammanhanget skolan, kanske den roll man infinner sig i när man är där (om man trivs med den och jag trivs så himla bra med min roll i sammanhanget skolan just nu), ens vänner som är där varje dag och bara är där och vi umgås utan ansträngning för jag vet ju inte hur det kommer gå för mig när vi inte har en sån uppsamlingsplats längre för jag är ca världssämst på att höra av mig!! Det känns ju som att den här våren kommer vara en av de bästa, roligaste, mest händelserika, vackra, stora vårarna i mitt liv, herregud det låter som att mitt liv kommer att peaka under gymnasiet haha, men i mitt liv så långt jag kan se och uppfatta det nu i alla fall. Och det är ju helt fantastiskt att ha den känslan, den förhoppningen om något stort som nalkas, att få vara så uppspelt och förväntansfull!

 

Jag har så himla länge gått runt och sagt att jag inte är rädd för studenten, att det är lite läskigt men att jag inte är rädd. Från och med typ två veckor sen, när mamma attackerade mig med framtids-plans-frågor och jag-tycker-att-du-ska-plugga-i-höst-blickar, så har jag blivit livrädd! Det känns som att allt tar slut när jag annars känt att allt börjar efter den 10 juni. Vill verkligen inte ha den känslan för det gör mig nervös över att jag inte tar till vara på den här tiden jag har just nu, att jag bara låter den gå och står bredvid och tittar på utan att bestämma över den själv eller göra allt jag vill göra med den. Men jag vet ju också att det egentligen inte stämmer, för jag har nog aldrig gjort så mycket som jag själv vill göra förut, bestämt så mycket över min tid själv. Så det skulle snarare kunna ha att göra med att Carrie i Carrie Diaries går ut high-school och har det lite jobbigt just då, att det porträtteras som ett slut typ och att stämningen i Alltings Början från att Saga slutar skolan till slutet av boken (sjukt bra slut ändå) förändras och blir lite mörk och inte riktigt sorgsen men i alla fall en låg stämning och att jag tycker att det är läskigt att inte veta allt, inte ha allt bestämt i förväg eller bara leva i ovisshet!

 

Ska nog imorgon försöka komma på knep, hur jag ska göra med den här tiden, hur jag ska hantera den så att den inte blir mig övermäktig haha. Kanske kolla upp schemat i skolan, se vad som snart kommer för jag tror att jag inte har koll på vad vi gör nu bidrar till min panik-känsla :)) Men äsch va det kommer gå bra och va det var skönt att skriva det här! Varsågod, nu kanske ni som också är i den här slutspurten antingen kan andas ut för att ni känner igen er eller börja hyperventilera för att ni inte tänkt på det förut och blir lika rädda som jag var för två veckor sen, så förlåt i förväg om det senaste händer er!

xoxo, Julia

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s